Taurine

0.0 od 5 na osnovu 0 glasa/ova. Ocenite
Cena: 990 RSD

Dostupno

Besplatna isporuka
  • Kod svih proizvoda, maloprodajne cene su iskazane sa uračunatim PDV-om.
  • Isporuka se vrši radnim danima putem Bex kurirske službe.
  • Za porudžbine do 13h očekivano vreme dostave je sledeći radni dan od 08-17h.

Ova izuzetna amino-kiselina svakako zaslužuje Vašu pažnju i to sa veoma dobrim razlogom. Od svojih impresivnih prednosti do uloge u različitim telesnim funkcijama, taurin je prava riznica dobrih stvari za Vaš organizam.

 U svojoj osnovi, taurin je amino-kiselina koja se prirodno nalazi u ljudskom telu, posebno u mozgu, srcu i mišićima.  Sa svojim širokim spektrom efekata, taurin je zauzeo centar pažnje kao ključni igrač u optimizaciji ljudskog zdravlja.

Taurin je poznat po svom potencijalu da poboljša atletske performanse i poveća izdržljivost pri vežbanju. Povećavajući unos i korišćenje hranljivih materija poput glukoze i amino-kiselina u mišićnim ćelijama, taurin podstiče vaše telo na vrhunsku fizičku aktivnost.

Takođe igra vitalnu ulogu u regulisanju mišićnih kontrakcija, smanjenju oštećenja mišića i ubrzanog oporavka posle treninga. 

I kada je u pitanju kardiovaskularno zdravlje, taurin zauzima visoko mesto na lestvici važnosti. Ova amino-kiselina je pokazala svoju sposobnost da podrži zdravlje srca smanjenjem krvnog pritiska, reguisanjem holesterola i sprečavanjem stvaranja krvnih ugrušaka. Delujući kao moćan antioksidant, taurin takođe štiti vaše srce od oksidativnog stresa, koji je glavni faktor u nastanku srčanih oboljenja. 

Saveznik za poboljšanje kognitivnih sposobnosti- Taurin može biti najbolji prijatelj vašeg mozga. Istraživanja sugerišu da taurin igra ključnu ulogu u podržavanju neurološkog razvoja, zaštiti moždanih ćelija i poboljšanju kognitivnih funkcija. Povezan je sa poboljšanjem memorije, fokusom i ukupnim mentalnim performansama.  

Između ostalog poboljšanjem osetljivosti na insulin i smanjenjem insulinske rezistencije, taurin pomaže u regulisanju nivoa glukoze u krvi, što ga čini neprocenjivim alatom u upravljanju dijabetesom i unapređenju metaboličkog zdravlja.

Pokazalo se da ova neverovatna amino-kiselina poseduje anksiolitička svojstva, što znači da može pomoći u smanjenju anksioznosti i promovisanju osećaja smirenosti. Modulacijom neurotransmitera kao što je GABA, taurin vam može pomoći da bolje upravljate stresom svakodnevnog života.

 

 

Sastav

Sastojci: Taurin

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se koriste mleko, soja, jaja i jezgrasto voće.

 

 

Utisci kupaca

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Način upotrebe

Izmešati jednu mericu (1g) u 200ml vode i piti pre treninga.

Za još bolje rezultate postoji mogućnost kombinovanja sa drugim amino-kiselinama.

Slični proizvodi

BCAA 2:1:1 ukus jagoda -0%

BCAA 2:1:1 ukus jagoda

Amino-kiseline razgranatog lanca

2590 RSD
Citruline višnja -0%

Citruline višnja

Nitric Oxide Booster

950 RSD
L-Arginine -0%

L-Arginine

Performance Generator

950 RSD
Beta Alanin -0%

Beta Alanin

Sprečava upalu mišića

850 RSD
BCAA 2:1:1 ukus višnja -0%

BCAA 2:1:1 ukus višnja

Amino-kiseline razgranatog lanca

2590 RSD
Amino-kiseline u tabletama -0%

Amino-kiseline u tabletama

Definicija i rast

3950 RSD
Glutamin -0%

Glutamin

Oporavak i regeneracija

2540 RSD
BCAA 2:1:1 ukus kruška -0%

BCAA 2:1:1 ukus kruška

Amino-kiseline razgranatog lanca

2590 RSD

Amino-kiseline

1. Amino-kiseline pomažu mršavljenje uz očuvanje mišićne mase

Smanjenje kalorija je osnovni korak za gubljenje masti. Međutim, dešava se da nizak unos kalorija uzima danak na mišićnoj masi u određenoj meri. Tri esencijalne amino-kiseline; leucin, izoleucin, i valin se razgrađuju u mišićima gde se koriste kao gorivo. Ovaj proces osigurava da stopa sinteze proteina u telu bude dovoljno visoka da umanji katabolične efekte koje ima kalorijama deficitarna ishrana. Drugim rečima smanjuje se negativni uticaj smanjenog unosa kalorija na mičiće.

Iako ovo nije dodatak namenjen sagorevanju masti, on ipak može pomoći da izgubite višak kilograma. Radi tako što smanjuje nivo kortizola tj. hormona stresa koji promoviše skladištenje masti u organizmu. Osim toga, deluje kao potiskivač apetia, čime se sprečava preveliku potrošnju kalorija.

2. Amino-kiseline poboljšavaju efekte treninga

Šta je potrebno da se postane definisan? Ili da se izgube masne naslage? Pa, to je sve u našim naporima koje ulažemo u momentima kada je lako odustati. Tih nekoliko sekundi više na pokretnoj traci ili recimo dodatno ponavljanje vežbe kada smo potpuno iscrpljeni je ono što najviše doprinosi pozitivnoj promeni.

Studija Astrand laboratorije iz Švedske je potvrdila efikasnost BCAA za borbu protiv mišićnog zamora tokom napornih vežbi. Ne samo da daju prednosti kod bodibildinga, već pomaže izdržljivost sportista kod sportova izdržlivosti. Osim povećanja efekta treninga, pokazalo se da smanjuju mišićnu bol i pomažu brz oporavak.

3. Amino-kiseline pospešuju idealni balans hormona tokom vežbanja

BCAA promoviše normalan hormonski balans tokom intenzivnih opterećenja koji igraju značajnu ulogu u sposobnost pojedinca da izdrži naporne treninge.

Istraživanje je analiziralo efekat BCAA pri visoko intenzvnom treningu i zaključilo se da je u poredjenju sa placebo grupom, grupa koja je koristila suplemente imala visok nivo testosterona i nizak nivo kortizola na kraju treninga. Osim toga, osobe u toj drugoj grupi odgovorili su bolje na izazove od onih u placebo grupi. One koriste hormonsku ravnotežu tokom intenzivnih treninga i time povećava snagu i sposobnost tela da efikasno obradi opterećenja.

 

Uz ovo su kupovali

Gainer Mass Plus -0%

Gainer Mass Plus

Izgradnja mišića i dobijanje mase (30% proteina)

5950 RSD
Body Fuel -0%

Body Fuel

Brza i dugotrajna energija

790 RSD
Kalcijum +Mg +Zn +D3 -0%

Kalcijum +Mg +Zn +D3

Normalna funkcia mišića i održanje kostiju

990 RSD
Whey Protein narandža -0%

Whey Protein narandža

Najbolji suplement za izgradnju mišića

2570 RSD
Omega 3 + E vitamin -0%

Omega 3 + E vitamin

Zdravlje kardiovaskularnog sistema

1250 RSD
Whey Protein breskva Novo! -0%

Whey Protein breskva

Najbolji suplement za izgradnju mišića

2570 RSD
Whey Protein ananas Novo! -0%

Whey Protein ananas

Najbolji suplement za izgradnju mišića

2570 RSD
Whey Protein kokos -0%

Whey Protein kokos

Najbolji suplement za izgradnju mišića

2570 RSD
Citruline višnja -0%

Citruline višnja

Nitric Oxide Booster

950 RSD
Majica kratkih rukava -0%

Majica kratkih rukava

Maximalium majica

1500 RSD

Taurine
Taurine
Cena: 990 RSD
Lager:
Dostupno