Whey Protein ananas
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Želite da povećate efikasnost svojih treninga, nadogradite mišićnu masu, ili pak smanjite telesnu težinu? Whey Protein Isolate je napravljen upravo za Vas. Uz jednostavnu pripremu, za samo par sekundi dobijate šejk sa visokim procentom kvalitetnog proteina, koji se izuzetno brzo apsorbuje i Vašim mišićima obezbeđuje neophodne amino-kiseline za obnovu i rast. Odlikuje se smanjenom količinom ugljenih hidrata i masti, a takođe je pogodan za osobe sa laktoznom netolerancijom. Za sada ga ima sa ukusom čokolade koja Vam pruža potpuno uživanje.
Sinteza mišićnih proteina je povišena i do 24h nakon treninga sa opterećenjem (tegovi), ali najveći rast i obnova su prisutni u prvih nekoliko sati. Zbog toga je bitno da se Whey Protein konzumira odmah nakon završenog treninga.
Način upotrebe: Whey Protein Isolate se konzumira tako što se 1 merica (30g proteina) sipa u šejker ili blender i izmeša sa 200 - 250 ml vode ili mleka.
U danima treninga preporučujemo da ga uzimate neposredno nakon vežbanja i ujutro ili pre spavanja (u zavisnosti od termina treninga) a slobodnim danima odmah po ustajanju.
Preporučljivo je napraviti ga neposredno pre konzumiranja!
Alergeni: Proizvedeno u pogonu u kome se koriste mleko, soja, jaja i jezgrasto voće.
Način čuvanja: Čvrsto zatvoreno na temperaturi od 5 - 30 oC, na suvom, tamnom i hladnom mestu. Čuvati van domašaja dece.
Rok trajanja: je naznačen na ambalaži ili 6 meseci nakon otvaranja.
Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili nutricionistu.
Sastojci (ukus čokolade): Izolat proteina surutke (WPI 90%), pojačivač arome – glicin, kalcijum-kazeinat, kako prah sa redukovanim sardžajem kakao maslaca, kreatin-monohidrat, aroma, emulgator – natrijum karboksimetil celuloza, skrob iz tapioke, praškasta mešavina na bazi proteina surutke i rafinisanog palminog ulja- Palmlat 26/10 (protein surutke, rafinisano palmino ulje, stabilizator E451, sredstvo protiv zgrudnjavanja E551, antioksidans E306), zaslađivači: sukraloza, natrijum ciklamat, acesulfam K, natrijum saharin, izomalt, stabilizator natrijum glukonat.
Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se koriste mleko, soja, jaja i jezgrasto voće.
Nutritivne informacije: |
u 100g: |
U porciji (30g): |
% PDU* |
Energetska vrednost |
382 kcal |
114 kcal |
6 % |
Masti |
1,18 g |
0,35 g |
0 % |
Ugljeni hidrati |
1,82 g |
0,54 g |
0 % |
Proteini |
91,07 g |
27,32 g |
54 % |
So |
0,32 g |
0,09 g |
1 % |
Način upotrebe: Whey Protein Isolate se konzumira tako što se 1 merica (30g proteina) sipa u šejker ili blender i izmeša sa 200 - 250 ml vode ili mleka.
U danima treninga preporučujemo da ga uzimate neposredno nakon vežbanja i ujutro ili pre spavanja (u zavisnosti od termina treninga) a slobodnim danima odmah po ustajanju.
Način čuvanja: Čvrsto zatvoreno na temperaturi od 5 - 30 oC, na suvom, tamnom i hladnom mestu. Čuvati van domašaja dece.
Rok trajanja: je naznačen na ambalaži ili 6 meseci nakon otvaranja.
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Najbolji suplement za izgradnju mišića
Bez griže savesti
Protein 100% biljnog porekla
Protein surutke ili whey se dobija iz surutke prilikom proizvodnje sira. Surutka (vodeni deo mleka koje se iscedi iz sira) se kasnije u kompleksnom procesu prerađuje u finalni praškasti oblik.
Proces finalne prerade se zove membranska filtracija, ona uključuje fine membrane veoma sitnih pora kroz koje se potiskuje surutka. Veće čestice se zadržavaju dok tečnost i sitniji molekuli prolaze dalje. Što su te pore membrane sitnije to se veći udeo materija zadržava. Koncentrisanje proteina surutke može da se uradi tako da se dobiju dva nivoa čistoće, tako razlikujemo Whey Protein koncentrat i Whey Protein izolat. Velika većina proizvođača proteina proizvodi koncentrat surutkinih proteina tj. grublju verziju sa krupnijim porama membrane. Koncentrat sadrži veliku većinu soli i minerala ali i laktoze prirodno prisutne u surutki. Sa druge strane izolat se uglavnom proizvodi u manjem obimu jer je kod njega izvršena bolja filtracija pa se tako laktoza odstranjuje. Izolat zato ima nešto veći sadržaj proteina i ovo ga čini odličnim za osobe sa intolerancijom na laktozu. Negativne strane izolata su što ima prateći blago gorak ukus, slabije se rastvara i ima znatno veću cenu.
Upoređujući ova dva tipa proteina možemo zaključiti da je koncentrat surutkinih proteina sem prirodno prisutne laktoze daleko isplativiji oblik surutkinih proteina. Ukoliko konzument šejka nema intoleranciju na laktozu koncentrat proteina on je će biti odličan suplement. Oba tipa sadrže svih 9 esencijalnih amino-kiselina i smatraju se kompletnim proteinima.
Biološka vrednost je najčešća mera za određivanje kvaliteta proteina. Ako je njegova vrednost 100, to znači da je 100% tog proteina absorbovano u organizmu bez gubitaka. Na slici ispod je pregled nekih od najbitnijih namirnica i njihova prosečna biološka vrednost proteina koje sadrže.
Nitric Oxide Booster
Maximalium majica
Zdravlje kardiovaskularnog sistema
Jačanje imuniteta
Maximalium majica
Blood Cell Volumizer
Održanje gipkosti zglobova i ligamenata
Lakše varenje laktoze
Svi ukusi whey proteina u jednom paketu
Povećanje snage, energije i izdržljivosti
Tribulus terrestris
Povećanje snage, energije i izdržljivosti