Gainer Mass dodatak ishrani - Kome je namenjen, čemu služi i kako se koristi

 

 Da li ste osoba koja teže dobija na telesnoj i mišićnoj masi. Da li želite da povećate kilažu? Ukoliko je odgovor na prethodna dva pitanja “DA”, imamo rešenje za vas. U ovom tekstu smo objasnili kako možete povećati masu uz pomoć Gainer Mass dodatka ishrani.

 Često se postavlja pitanje zašto uzimati suplementaciju za povećanje mišićne / telesne mase, kada je to moguće uz unošenje veće količine ugljenih hidrata i masti kroz redovnu ishranu. Sada ćemo vam objasniti zašto je Gainer Mass prava stvar za vas.

Šta je Gainer Mass

 Gainer Mass je proteinski prah tj. mešavina proteina, ugljenih hidrata i masti. U ovom preparatu se nalaze još i belančevine, kompleks aminokiselina, kreatinski kompleks, biljni kompleks i vitaminski kompleks.

 Svi ovi sastojci obezbeđuju korisniku unos veće količine kalorija. Obično sadrže ugljene hidrate i proteine u odnosu 2:1 ili 3:1. Najveći deo kalorija potiče od ugljenih hidrata koji su obično mešavina maltodextrina i dextroze. 

Razliku između gainer mass-a i whey proteina

Kome je namenjen Gainer Mass

Namenjen je VAMA ukoliko želite da povećajte masu, žargonski rečeno da se ugojite, da ojačate svoje telo i da se osećate moćnije.

 Dobijanje na masi za nekoga je proces koji zahteva ozbiljnu pažnju. Zbog čega se ovo dešava? Uzrok je pre svega genetska predispozicija, koja je takva da sprečava napredovanje u težini, odnosno usporava napredak. Takvo saznanje za mnoge ljude predstavlja razlog za odustajanje od cilja.

 Međutim, više puta je dokazano, da je genetika pobediva. Istina je da iziskuje čvrstu volju, vreme i upornost. Ako to zaista želite možete pobediti lošu genetiku, sigurno. Potrebno je da probate i uverite se sami. Naravno morate se pridržavati pravila i uputstava stručnih osoba.

 Ispunjenjem ovog cilja dobićete na samopouzdanju koje će se odraziti na raspoloženje, bićete agilniji i aktivniji na poslu, poslovni uspesi će vas pozicionirati bolje u društvu i okruženju. Jednom rečju, promeniće vam se život na bolje.

 

Kako funkcioniše Gainer Mass

 S obzirom da ste odlučni u želji da povećate masu, objasnićemo jednostavno poentu cele priče. Poenta je u regulaciji kalorija, tj odnosu unetih i potrošenih kalorija tokom dana. Kako bi dobijali kilažu, potrebno je da tokom dana unesete više kalorija nego što ste potrošili.

 Kao što smo već naveli, ovaj preparat (suplement) je dodatak ishrani a ne zamena za obrok, i on će vam pomoći da jednostavno i brzo povećate masu. Ovo nije preparat koji će izazvati neke posebne procese u vašem organizmu nakon kojih ćete povećati masu i kasnije možda imati neželjenih reakcija, već ćete njime uvećati unos kalorija tokom dana.

 Da, možete i samo ishranom uneti dovoljan broj kalorija, ali to je jako velika količina hrane svakodnevno, a mnogo je jednostavnije i praktičnije smućkati šejk i to popiti. Uštedećete i vreme i novac.

 Navedimo jedan primer: ukoliko tokom dana potrošite recimo 3000cal, potrebno je da regulisanom ishranom unesete minimum isto toliko kalorija a gainer će vam doći kao dodatak jer jednim šejkom ovog preparata unećete dodatnih 400-500cal. Tako ćete tog dana biti u kalorijskom suficitu. Tokom jedne nedelje potrebno je imati suficit od 3000cal ukupno kako bi dobijali na masi.

 Ako tokom dana unesete ishranom 2000cal, gainerom unesete još 500cal a tog dana ste potrošili 3000cal i dalje ćete biti u kaloriskom deficitu i nećete dobijati na masi. Znači morate voditi računa o regulaciji kalorija. Treba napomenuti da pored plana ishrane sa dovoljnim unosom kalorija i odgovarajućim unosom makronutrijenata (proteina, ugljenih hidrata i masti) potrebno je da redovno trenirate sa opterećenjem.

 

Kako se koristi Gainer Mass

 Kao što smo već naveli Gainer Mass je prah i vrlo jednostavno se sprema. U pakovanju dobijate mericu od 50g, za jedan šejk potrebno je ubaciti 2 merice odnosno 100g praha i preliti sa 400ml vode ili mleka. Potrebno je izmućkati dok se sve ne rastvori i možete ga konzumirati.

 Pored praktičnosti, ovaj šejk je i jako ukusan, uglavnom sa ukusom čokolade.

 Najbolje je popiti nakon treninga, najkasnije pola sata nakon završenog treninga. U danima kada nemate trening popiti šejk u popodnevnim časovima. Bitno je napomenuti da pijete samo jedan šejk dnevno.

Gde kupiti Gainer Mass

 Danas na tržištu suplemenata i dodataka ishrani postoji mnogo proizvođača pa tako i različitih kvaliteta Gainer Mass preparata. Slabiji kvalitet proteinskih komponenti koje ulaze u sastav, sve manji procenat proteina kao i masovno svođenje gejnera samo na najjeftinije ugljene hidrate (šećere), dovelo je do urušavanja poverenja u ovu kategoriju proizvoda kao vrlo efiksnih i zdravih preparata za dobijanje na telesnoj masi.

 Ali, mi vam preporučujemo naš proizvod Gainer Mass Maximalium koji sadrži dovoljnu količinu kvalitetnih sastojaka za ispunjenje vašeg cilja, a to je povećanje mase. Na raspolaganju su vam dve varijante Gainer Mass Plus i Gainer Mass Standard.  

Pogledajte našu ponudu od 1KG (10 doza) i 4.5KG (45 doza) i iskoristite besplatnu dostavu na kućnu adresu.

  

Tekst: Jovan Ilić