Maximalium Whey 750g + LactoDigest 30 tab.

0.0 od 5 na osnovu 0 glasa/ova. Ocenite
Stara cena:
2500 RSD

Cena: 1999 RSD
Besplatna isporuka
  • Kod svih proizvoda, maloprodajne cene su iskazane sa uračunatim PDV-om.
  • Isporuka se vrši radnim danima putem Bex kurirske službe.
  • Za porudžbine do 13h očekivano vreme dostave je sledeći radni dan od 10-17h.
Na lageru: Dostupno .

Maximalium Whey 750g + LactoDigest 30 tab.

Whey Protein i kako deluje

Protein surutke je sigurno najpoznatiji suplement kada je u pitanju izgradnja mišića i toga smo svi svesni. Ono što većina ne zna je da pomaže ne samo one koji žele jače bicepse, već i one koji žele manje obime. Postoji par definisanih načina na koji proteini pomažu smanjenje težine ali i drugi pozitivni efekti na ljudski organizam.

Whey protein pospešuje rast i razvoj mišića

Mišićna masa prirodno opada starenjem ovo obično prati i dobijanje masnih naslaga koje dovode do povećanog rizika mnogih hroničnih bolesti. Ova promena tela se može usporiti, preduprediti ili preokrenuti pomoću adekvatne ishrane i treninga sa opterećenjem.

Ovaj trening u kombinaciji sa hranom visokog sadržaja proteina ili proteinskim suplementima daje odlične rezultate. U proteinu surutke ima mnogo amino kiselina razgranatog lanca među kojima se posebno izdvaja Leucin kao najjači anabolik tj. najjači promoter rasta mišićne mase. Amino-kiseline se razlažu čim se nađu u organizmu i apsorbuju u krvotok. Krv prenosi ove amino-kiseline do mišićnog tkiva i pokreće proces dalje izgradnje mišića.

Whey protein smanjuje glad i pomaže smanjenje ukupnih telesnih masnoća

Poznato je da protein pomaže u smanjenju težine jer je upravo on makronutrijent koji stvara najduži osećaj sitosti i smanjuje glad. Ovo rezultuje manjim unosom kalorija tokom dana. Mnoge dijete teško se isprate jer uskraćuju hranu, a ovo obično teško pada i zbog toga se obično od ovakvih dijeta brzo i odustane.

Izazov je smanjivanje dnevnog unosa kalorija a da pritom izostane osećaj gladi. Istraživanja su dokazala da unosom od 25% dnevnih potreba energije iz proteina smanjuje osećaj gladi za 60% i pogotovo za jelom u kasnijim večernjim satima za čak 50%. Ovo svojstvo pripisuje se amino-kiselinama razgranatog lanca koje su u proteinu prisutne i one su te koje prouzrokuju sve pozitivne efekte. Preporuka je dakle da se već mora uveče jesti onda umesto obroka popije proteinski šejk.

Redovnim vežbanjem (gde se prvenstveno podrazumeva trening sa tegovima) i istovremenim pojačanim konzumiranjem proteina ne samo da se sprečava se gubitak mišićne mase, već se potpomaže njihov rast. Znamo da masnoće imaju višestruko veću zapreminu od mišića, pa se tako topljenjem masti i zamenom za mišić smanjuju centimetri. Takođe ukupan procenat masnoće organizma će padati. Čak iako ne dođe do gubitka na težini, Vaš sveopšti fizički izgled biti bolji.

Preporučeni dnevni unos proteina

Normalan unos ukupnih proteina je od 0,8 – 1,2 g po 1 kg telesne mase. Dakle, to bi bilo oko 80 g dnevno za osobu od 80 kg. Međutim, kod fizički aktivnih osoba i onih koji bi da povećaju mišićnu masu ovaj odnos se povećava. Ovo se  odnosi na ukupnu količinu proteina unetih tokom dana, dakle treba uzeti u obzir i protein unet putem hrane i samo razliku treba nadomestiti suplementacijom.

Način upotrebe

Whey Protein se koristi tako što se 1 merica (32g) proizvoda izmeša sa 250 ml hladne vode. Kao dodatak ishrani uzimati 1 put dnevno i to 30 minuta nakon vežbanja, a ostalim danima (kada se ne trenira) odmah nakon buđenja. Sinteza mišićnih proteina je povišena i do 24h nakon treninga sa opterećenjem (tegovi), ali najveći rast i obnova su prisutni u prvih nekoliko sati. Zbog toga je bitno da se Whey Protein konzumira odmah nakon završenog treninga. Proizvod čuvati čvrsto zatvoren na temperaturi od 5 - 30 C0, daleko od direktnih uticaja toplote, vlage i svetlosti. Preparat koristiti u roku 6 meseci od datuma otvaranja.

Maximalium LactoDigest je dodatak ishrani na bazi enzima laktaze. Prvenstveno je namenjen onima koji imaju poteškoća u varenju laktoze.

Laktoza je prirodni šećer koji se nalazi u mleku i mlečnim proizvodima a u tragovima se nalazi i u whey proteinu. Kada u organizmu nema dovoljno laktaze koja u tankom crevu razgrađuje laktozu na proste šećere(glukozu i galaktozu) nastaje netolerancija. U ovakvim slučajevima deo nesvarene laktoze dospeva u debelo crevo gde je bakterije razgrađuju pri čemu nastaju vodonik (gas), mlečna kiselina i ugljen-dioksid koji izazivaju grčeve, nadimanje i gasove a neretko (u težim slučajevima) i dijareju. Iako se intolerancija češće vezuje za neke etničke grupe u praksi je evidentan enorman porast ovih slučajeva kako u svetu, tako i kod nas.

Da zaključimo, bez obzira da li volite mleko i mlečne proizvode ili pijete whey protein (bilo koji proizvod koji sadrži laktozu) a osećate tegobe (povremeno ili konstantno), uzimanjem jedne tabletice pre obroka oslobađate sebe nelagodnosti i pomažete svom telu.

 

Način primene: jednu tabletu popiti pre obroka. Uzimati sa svakim obrokom koji sadrži laktozu.

 

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se koriste mlekojaja, soja i jezgrasto voće.

Način čuvanja: na suvom i hladnom mestu (ne u frižideru) van domašaja dece.

Upozorenje: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neke od sastojaka. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama ni osobama mlađima od 18 godina. Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Prekomerna upotreba može da izazove laksativni efekat.

Najbolje upotrebiti do: datum označen na pakovanju (dan, mesec, godina).

Serija (lot broj): označeno na pakovanju

Specifikacije

Specifikacije

Sastojci: Koncentrat proteina surutke (WPC70%), pojačivač arome – glicin, koncentrat proteina surutke (WPC80%), praškasta mešavina na bazi proteina surutke i rafinisanog palminog ulja- Palmlat 26/10 (protein surutke, rafinisano palmino ulje, stabilizator E451, sredstvo protiv zgrudnjavanja E551, antioksidans E306), kako prah sa redukovanim sardžajem kakao maslaca (8,52%), kreatin monohidrat, izolat proteina surutke (WPI 88%), aroma čokolade, emulgator – natrijum karboksimetil celuloza, zaslađivači: sukraloza, natrijum ciklamat, acesulfam K, natrijum saharin, izomalt, stabilizator natrijum glukonat.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se koriste mleko, soja, jaja i jezgrasto voće.

Nutritivne informacije:

 u 100g:

U porciji (32g):

% PDU*

Energetska vrednost

303 kcal

97 kcal

5 %

Masti

 - zasićene masti

10,6 g

7,0 g

3,4 g

2,2 g

5%

11 %

Ugljeni hidrati

 - od toga šećeri

8,6 g

7,2 g

2,8 g

2,3 g

1 %

3 %

Proteini

74,6 g

23,8 g

48 %

So

0,18 g

0,06 g

1 %

* PDU = preporučeni dnevni unos na osnovu prosečnog unosa od 8400 kJ / 2000 kcal dnevno
** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen
 

Specifikacije

Neto količina: 7,5 g (30 tableta x 0,25 g)

 

Aktivni sastojci

Na preporučenu dnevnu dozu ( 1 tableta)

Laktaza (Tolerase L)

5000 FCC**

*Nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena

** Food Chemicals Codex jedinica enzimske aktivnosti laktaze

Sastojci: sredstva za povećanje zapremine – mikrokristalna celuloza, sorbitol, enzim laktaza (Tolerase L), sredstvo protiv zgrudnjavanja – magnezijum-stearat, voda, maltodekstrin, so.

Recenzije

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite proizvod

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Slični proizvodi

Whey Protein

Protein surutke ili whey se dobija iz surutke prilikom proizvodnje sira. Surutka (vodeni deo mleka koje se iscedi iz sira) se kasnije u kompleksnom procesu prerađuje u finalni praškasti oblik.

 

 

Proces finalne prerade se zove membranska filtracija, ona uključuje fine membrane veoma sitnih pora kroz koje se potiskuje surutka. Veće čestice se zadržavaju dok tečnost i sitniji molekuli prolaze dalje. Što su te pore membrane sitnije to se veći udeo materija zadržava. Koncentrisanje proteina surutke može da se uradi tako da se dobiju dva nivoa čistoće, tako razlikujemo Whey Protein koncentrat i Whey Protein izolat. Velika većina proizvođača proteina proizvodi koncentrat surutkinih proteina tj. grublju verziju sa krupnijim porama membrane. Koncentrat sadrži veliku većinu soli i minerala ali i laktoze prirodno prisutne u surutki. Sa druge strane izolat se uglavnom proizvodi u manjem obimu jer je kod njega izvršena bolja filtracija pa se tako laktoza odstranjuje. Izolat zato ima nešto veći sadržaj proteina i ovo ga čini odličnim za osobe sa intolerancijom na laktozu. Negativne strane izolata su što ima prateći blago gorak ukus, slabije se rastvara i ima znatno veću cenu.

Upoređujući ova dva tipa proteina možemo zaključiti da je koncentrat surutkinih proteina sem prirodno prisutne laktoze daleko isplativiji oblik surutkinih proteina. Ukoliko konzument šejka nema intoleranciju na laktozu koncentrat proteina on je će biti odličan suplement. Oba tipa sadrže svih 9 esencijalnih amino-kiselina i smatraju se kompletnim proteinima.

Biološka vrednost proteina

Biološka vrednost je najčešća mera za određivanje kvaliteta proteina. Ako je njegova vrednost 100, to znači da je 100% tog proteina absorbovano u organizmu bez gubitaka. Na slici ispod je pregled nekih od najbitnijih namirnica i njihova prosečna biološka vrednost proteina koje sadrže.

Uz ovo su kupovali

Maximalium Whey 750g + LactoDigest 30 tab.
Maximalium Whey 750g + LactoDigest 30 tab.
Stara cena: 2500 RSD Cena: 1999 RSD
Na lageru:
Dostupno